Start nu

Resultater og erfaringer

Erfaringer med
vægttabsmedicin

Kliniske forsøg har vist, at med vægttabsmedicin tabte forsøgspersonerne sig 6 gange mere i vægt end dem, der kun havde en kaloriefattig kost og øget fysisk aktivitet. Det gennemsnitlige vægttab lå på ca. 17% af kropsvægten. Hvor hurtigt, og hvor meget man taber sig i vægt, er forskelligt.

Hvad kan du forvente, når du starter dit vægttab?

At starte med vægttabsmedicin er det første skridt mod at få kontrol over din vægt. Det er ikke en hurtig løsning – der findes ikke en hurtig løsning på at tabe sig og holde vægten nede. Det vil tage tid, og du skal være parat til at holde fast.

De mest interessante resultater fra kliniske forsøg

Alle får forskellige erfaringer – men resultaterne fra kliniske forsøg kan måske fortælle dig noget om, hvad du kan forvente.

I et klinisk forsøg blev to grupper sammenlignet: Den ene gruppe tog vægttabsmedicin ud over en kaloriefattig kost og øget fysisk aktivitet, mens den anden gruppe kun havde en kaloriefattig kost og øget fysisk aktivitet. Gruppen, der tog vægttabsmedicin, tabte 6 gange mere vægt end dem, der ikke gjorde.

I forsøget tabte de personer, der reducerede deres kalorieindtag og øgede deres fysiske aktivitet, i gennemsnit 2,4 % af deres kropsvægt, mens dem, der tilføjede vægttabsmedicin til en sund kostplan, tabte 15 % af deres kropsvægt. De kunne holde vægten i 16 måneder med vægttabsmedicin, og vi ved alle, hvor svært det kan være at overholde en sund kostplan og holde den nye vægt, efter vi har tabt os.

I forsøget var den gennemsnitlige startvægt ~105 kg. De personer, der fik vægttabsmedicin, havde et vægttab på 16 kg og en reduktion i deres taljemål på 13,5 cm.

Hvad kan disse erfaringer betyde for dig?

Med vægttabsmedicin taber du ikke kun mere vægt, end hvis du kun havde foretaget livsstilsændringer alene. Det vil også hjælpe dig med ikke at tage på igen.

I et andet forsøg fik alle vægttabsmedicin kombineret med kaloriefattige måltider og øget fysisk aktivitet i 20 uger. Disse personer havde ikke type 2-diabetes og havde enten et kropsmasseindeks (BMI) på 30 eller højere eller på 27 til 30 med mindst 1 vægtrelateret komplikation.

De mest interessante resultater fra kliniske forsøg

Efter 20 uger blev de patienter, som nåede den fulde dosis på 2,4 mg, tilfældigt opdelt i 2 grupper, og de fortsatte i forsøget i yderligere 48 uger. Begge grupper fastholdt et reduceret kalorieindtag og øget fysisk aktivitet, men i den ene gruppe fik patienterne placebo og i den anden gruppe fortsatte patienterne med at tage vægttabsmedicin. De der holdt op med at tage medicinen, tog på igen, mens de, der fortsatte, blev ved med at tabe sig (17 % vægttab i løbet af de fulde 68 uger).

Mindsket trang til sukker, fed mad, alkohol og rygning

FIT for LIVETs patientundersøgelse blandt 507 patienter viser en mindsket trang til nydelsesmidler.

Vi har i et afgrænset omfang kvantitativt foretaget en anonym spørgeundersøgelse blandt patienterne. Patienterne blev spurgt til trangen til søde sager, junkfood, alkohol og rygning. 507 patienter har deltaget i undersøgelsen, hvoraf 64% havde et start-BMI over 30.

Sådan kommer du i gang

Du kommer hurtigt i gang med et online vægttabsforløb hos FIT for LIVET.

1.
Start med at tegne et medlemskab, hvorefter vi mailer dig et spørgeskema.

2.
Du bliver dernæst kontaktet af vores sygeplejerske eller læge. Her gennemgår vi mål, kost, livsstil, mv.

3.
Herefter får du udskrevet en recept på vægttabsmedicin, som afhentes på apoteket.

4.
Dit vægttabsforløb starter, og du kan løbende tale med FIT for LIVET om fremgangen efter behov.

Hvem kan få behandling?

Ikke alle kan få vægttabsmedicin. Har du kun et par ekstra kilo for meget på sidebenene, er du ikke kvalificeret. FIT for LIVET tilbyder kun onlineforløb til personer, der lider af moderat og svær overvægt. Overvægt vurderes på BMI-skalaen.

"Nemt at få vejledning. Nemt at få en konsultation. Jeg har kunnet skrive, og så har der været respons lige med det samme - det har været super vigtigt for mig"