Start nu

Slik og søde sager

Vægttabsmedicinen og søde sager

Med vægttabsmedicinen vil du blive langsommere sulten og hurtigere mæt, især hvis spiser langsomt. Regn med en reduktion af dit madindtag på fx 30%, fordi du bliver hurtigere mæt.

Hvad med søde sager, når man tager vægttabsmedicin?

Når du spiser slik, kager eller drikker sodavand og store mængder juice, får du en masse letoptageligt sukker, som ikke giver væsentlig mæthedsfornemmelse. Det betyder, at du kan indtage uanede mængder sukker uden om ”vægttabsmedicin-systemet”.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på sit indtag af søde sager fra slik og læskedrikke. Hvis du fx indtager en stor pose vingummibamser skal du løbe mere end 10 km for at brænde de overskydende kalorier af den dag. Men gør du det? Hvis du ved på forhånd, at du ikke løber de cirka 10 km, så vil vægttabsmedicinens effekt mindskes betydeligt og vægttabet mindskes.

Mange af dem, som har et BMI 27-30, behøver ikke fuld dosis af vægttabsmedicinen, men fx kun 0,5 mg eller 1,0 mg for at opnå et godt resultat. Men hvis man har et vedvarende stort kalorieindtag fra slik, sodavand og andre læskedrikke vil det kræve en højere dosis. I sidste ende skal vægttabsmedicinen måske optrappes til 2,4 mg. Det er ikke optimalt, for det betyder, at man så skal indtage mindre nærende mad for at kunne spise søde sager.

Økonomisk vil et stort indtag af søde sager også have en betydning. Hvis man skal have en højere dosis af vægttabsmedicinen, skal man skal betale merpris på apoteket. Fra 1 mg til 2,4 mg på ca 1.000,- kr / uge vil betyde ekstraudgifter på 13.000.

Tips til at håndtere trangen til søde sager

  • Tag beslutning om generelt ikke at have de søde sager derhjemme. Mange mennesker kan have svært ved at styre deres indtag af søde sager, hvis de har det i hjemmet. Derfor er det en god idé ikke at have det i hjemmet.
  • Lav aftaler med den øvrige familie fx børn og partner om, at de søde sager kun indkøbes fx i weekenden og kun i mindre mængder, så der ikke er rester, man senere kan gå og spise i ugens løb. Det er vigtigt, at du har din families fulde støtte til projektet.
  • Hold dig fra light produkter, selvom de er kaloriefrie. Det fastholder din craving for søde sager
  • Hvis du får en trang til søde sager, kan mørk chokolade i mindre mængder være en løsning. Mørk chokolade har i mindre mængder en positiv effekt på sundheden. Så hvis du kan nøjes med et enkelt stykke en gang imellem.
  • Hvis jeg selv får lyst til søde sager, tager jeg et fiberrigt WASA Sport+ knækbrød med et tyndt lag smør og et tyndt lag honning eller marmelade. Så fylder det lidt mere, og har en gunstig effekt på forstoppelse, som er en hyppig bivirkning under optrapning af vægttabsmedicinen.

Sådan kan FIT for LIVET hjælpe

Det er og bliver dig, som skal beslutte dig for at gøre det. Vi kan hjælpe dig med gode råd, dosering, bivirkninger osv., og vi tilbyder dig et næsten ”smertefrit”vægttab, der bidrager til din sundhed og livskvalitet.

Vi kommer selvfølgelig ikke til at udskamme dig, hvis du ikke følger vores råd, for det er dit liv og dine valg, men som kunde hos FIT for LIVET har du aktivt besluttet dig for at gøre noget ved din vægt, og du betaler for dyr medicin. Så det er måske lige nøjagtigt nu, at tiden er til at gøre op med de dårlige vaner en gang for alle.

Hør Jesper Nygart fortælle om medicinsk vægttab

Jesper Nygart er speciallæge i almen medicin og har stiftet FIT for LIVET. Han har selv kæmpet mod overvægt i hele sit voksne liv, indtil han startede på vægttabsmedicin. Her oplevede han hurtigt epokegørende resultater.

Selvom man mister appetitten, er det stadig vigtigt at få tilført den nødvendige mad. For at kroppen kan tabe sig, er det korrekt, at vi skal være i kalorieunderskud, men samtidig skal kroppen stadig have brændstof i form af mad for at kunne tabe sig

– Stine –