Start nu

Spisevaner og forstoppelse

Vægttabsmedicin og forstoppelse

Først og fremmest skal man være klar over, at afføringsvanerne ændres,
når man fx spiser 30% mindre mad dagligt end tidligere.

Det der kommer ind i tarmsystemet, hænger godt sammen med,
hvad der kommer ud af den anden ende.

Dertil kommer, at hele mave-tarmsystemet bevægelse er langsommere,
når du bliver behandlet med vægttabsmedicinen.

Hvad kan du gøre ved forstoppelse?

Da en del vil få forstoppelse specielt under optrapning af vægttabsmedicinen, anbefaler vi at følge vores tip fra starten af behandlingen. På den måde får du på en sund og naturlig måde forebygget eventuel forstoppelse. Samtidig vil den omlagte kost give dine tarmbakterier mulighed for at blomstre og undgå udsving i dit insulinniveau.

Tips til at håndtere forstoppelsen

  • Spis fiberrige madvarer. Fibre findes i rugbrød, groft knækbrød og groft brød, gryn, pasta, ris, bulgur, kartofler, grøntsager, frugt og nødder grøn salat, kål, æble, pære, appelsin, havregryn / -grød mv. Grøntsager kan spises rå, men må også gerne være kogte eller tilberedt i ovn eller i suppe. De grøntsager, der har det højeste indhold af fibre, er blomkål, rosenkål, hvidkål, rødkål, broccoli, gulerod, pastinak, selleri, porre, løg, ærter og bønner
  • Undgå hvid pasta, hvidt brød og hvide ris etc. Fuldkornspasta og fuldkornsris har et højere indhold af fibre end almindelig pasta og hvide ris. Bulgur, perlebyg og perlerug kan bruges som variation for pasta og kartofler. Fuldkornsrugbrød kan tilsvarende erstatte hvidt brød, og knækbrød findes i en speciel fiberrig version, fx Wasa Sport+.
  • Ved behov for fibertilskud anbefales vandopløselige fibre i form af loppefrøskaller eller hørfrø, men ikke hvedeklid.
  • Vær mere aktiv i løbet af dagen
  • Drik masser af vand

Sådan kan FIT for LIVET hjælpe

Kontakt os meget gerne, hvis ingen af ovenstående råd hjælper, hvis bivirkningerne er langvarige eller utålelige.

Med udgangspunkt i din situation kan vi forskyde indsprøjtningerne, udskrive en ny recept med en lavere dosis og / eller sørge for at du får afførende medicin.

Hør Jesper Nygart fortælle om medicinsk vægttab

Jesper Nygart er speciallæge i almen medicin og har stiftet FIT for LIVET. Han har selv kæmpet mod overvægt i hele sit voksne liv, indtil han startede på vægttabsmedicin. Her oplevede han hurtigt epokegørende resultater.

Selvom man mister appetitten, er det stadig vigtigt at få tilført den nødvendige mad. For at kroppen kan tabe sig, er det korrekt, at vi skal være i kalorieunderskud, men samtidig skal kroppen stadig have brændstof i form af mad for at kunne tabe sig

– Stine –