Start nu

Min rejse med vægttabsmedicin

Min rejse med medicinsk vægttab startede den 27. januar 2023.

Jeg har tidligere tabt mig 60 kg ved egen hjælp og har faktisk holdt det i 15 år, men i 2020 gik jeg massivt ned med stress og kiloene begyndte langsomt at snige sig på igen. Ikke nok med det, så var mit blodtryk tårnhøjt, samt mit kolesterol og langtidsblodsukker forhøjet og jeg lå i gruppen prædiabetes. Jeg stod derfor overfor flere helbreds udfordringer. 

Min egen læge ville ikke gøre noget, jeg var jo blevet 57 og det var jo normalt, at kvinder efter overgangsalderen ikke kunne tabe sig. Jeg kunne mærke på min krop, at det var helt galt, og i bare frustration begyndte jeg at spise på mine følelser. Jeg gik med en følelse af ikke at slå til og ikke være god nok. Det hele kulminerede den 18 januar, hvor jeg blev indlagt med mistanke om en blodprop i hjertet.

Sygehuset reagerede straks på det høje blodtryk og mente, at det nok var det, der var årsagen. Løsningen var betablokker, hvilket var et klart nej herfra. Efter et par dage begyndte jeg at lede efter hjælp udefra. Alt var oppe at vende, og i min søgende på nettet fandt jeg FIT for LIVET.

Efter en god snak med både sygeplejerske og Jesper Nygart, startede jeg mit medicinske vægttabsforløb den 27. januar. Vægten, der ved opstart sagde 75,2, begyndte at falde med 500-1000 gram om ugen, og samtidig steg min motivation. 

Jeg oplever at sulten og overspisningen er væk, og jeg ligger på mellem 1100 og 1300 kalorier om dagen. Jeg spiser fortrinsvis LCHF, men med plads til et glas vin eller en øl i ny og næ. I kampen mod kiloene er det også vigtigt at huske at nyde livet.

Under mit forløb har jeg haft 14 dage, hvor vægten stod stille, og der var plads til at arbejde med psyken, som ikke altid følger med i et vægttab. Det gør den nu. 

GÅ TILBAGE TIL bettinaS PROFIL